remote werken

5 Voordelen van Remote Werken die je pas ontdekt als je het ervaart

Remote werken, voorheen door werkgevers misschien met enige terughoudendheid bekeken, is vandaag de dag steeds meer in opkomst. Niet alleen biedt het voordelen voor werknemers, maar ook werkgevers plukken er de vruchten van. Overweeg jij om gedeeltelijk of volledig remote te gaan werken? In dit artikel delen we wat remote werken inhoudt en hoe het jou kan verrijken.

Wat is Remote Werken?

Remote werken, afgeleid van het Engelse woord ‘op afstand’, betekent simpelweg werken buiten je vaste kantooromgeving. Of je nu vanuit huis werkt, een gezellige koffietent, of zelfs vanuit het buitenland, je bent volledig locatieonafhankelijk. Deze werkvorm wint aan populariteit, vooral omdat steeds meer banen taken bevatten die uitstekend online en op afstand uitgevoerd kunnen worden.

Voordelen van Remote Werken

1. Werken waar jij wilt

Het enige wat je nodig hebt voor remote werken is een laptop of computer en een goede internetverbinding. Je kunt dus werkelijk overal werken, zolang je aan deze eisen voldoet. Voor gezinnen met kinderen biedt dit de mogelijkheid dat een van de ouders vanuit huis werkt en tegelijkertijd voor de kinderen zorgt. Ook kun je kiezen voor een inspirerende werkplek buiten de deur, zoals een koffietent of bibliotheek. Workations, waarbij je werken combineert met vakantie, worden ook steeds populairder.

2. Geen lange reistijden

Het gemis van file-irritaties, koude stations en overvolle bussen is een van de grootste voordelen van remote werken. Je kunt langer in bed blijven liggen, een fijne ochtendroutine ontwikkelen of meer tijd doorbrengen met je gezin voordat je aan het werk gaat.

3. Je dag indelen zoals jij dat wilt

Vaak is het mogelijk je eigen uren in te delen, waardoor je werk beter aansluit op je persoonlijke leven. Of je nu eerder begint om tijd door te brengen met je kinderen of ’s avonds beter functioneert, remote werken biedt flexibiliteit. Meetings vormen wellicht een uitdaging, aangezien deze vaak binnen kantooruren plaatsvinden.

bajabikes workation valencia split spanje remote werken

4. Betere work-life balance

Dankzij de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen en te kiezen waar je werkt, ontstaat vaak automatisch een betere work-life balance. Je hebt de vrijheid om werk naadloos te integreren in je persoonlijke leven, bijvoorbeeld door kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen of even een wasje te draaien.

5. Effectiever werken

Geen collega’s die je concentratie onderbreken met elk wissewasje. Remote werken stelt je in staat effectiever te werken doordat je minder afleiding hebt. Schakel notificaties uit en focus op één taak tegelijk. Dit verhoogt je productiviteit aanzienlijk.

Remote Werken vanuit Singapore

Denk je aan remote werken in Azië, dan komen vaak Bali of Thailand in gedachten. Echter, Singapore is ook een uitstekende plek. Overal is snel en vaak gratis WiFi beschikbaar, en hippe koffietentjes bieden een perfecte werkomgeving. (Co)-Workspaces in de stad zijn ideaal om met andere remote werkers te netwerken of gezellig te lunchen.