workation portugal ericeira

Workation Portugal met kinderen: Rondreis van Porto naar Faro

In het heerlijke Portugal was het lastig kiezen waar we heen wilden, dus doe je een rondreis, van Porto (port proeven) via Braga naar Penada Gerés op naar de Douro vallei. Vanuit daar naar Peniche (surfen en grotten kijken) en Lissabon (altijd prachtig, zie ook mijn eerdere blog) en op naar Lagos (Albufeira en Sagres aantikkend). Vliegen doen we dan weer vanaf Faro.

In deze twee weken gingen we samen met de jongste 2 dochters op pad. Ik ging ook enkele dagen remote werken tijdens deze rondreis. Perfecte combinatie, zodat er tijd genoeg was om samen op ontdekking te gaan. Ik deel graag 2 top co-workspace en natuurlijk 6 stops om het beste van dit mooie diverse land mee te pakken.

Co-working plekken en remote werken

Remote werker kan in Portugal heel goed. Er is overal wifi en als dat er niet is, wil je ook even niet bereikbaar zijn. Ik zal een paar verrassende remote werkplekken die we onderweg vonden met jullie delen. Op mijn Lissabon blog, staan nog enkele top co-work spaces in de stad. Laat je inspireren vul vooral aan als je nog meer pareltjes voor mij en andere remote workers hebt!

De 6 go-to places in Portugal tijdens een rondreis

workation portugal rondreis met kinderen

1e stop – Porto

Na een wat latere aankomst op de luchthaven, besloten we de 1e nacht in de stad te blijven. Op het programma dag erna: Fietstocht (via BayaBikes), Sao Bento Station bekijken, Riberia wijk door, de Don Luisbrug over en de zonsondergang daar bekijken (Vila Novia de Gaia) en portje drinken in de oude porthuizen bij de kabelbaan, Teleférico de Gaia.

Onze overnachtplek

2e stop – Peneda Gerés

Braga, de 3e stad van Portugal, lag op onze weg. Daar deden we natuurlijk een lekkere lunch en keken we bij de Arado Watervallen (Cascata do Arado of de Fecha de Barjas – draag goede schoenen!). Je kunt daar super suppen, kanoën en canyoning doen. Wij gingen rodelen bij Pena Aventura, een activiteiten park, aanrader!
Reistijd vanaf plek ervoor: 2,5 uur

Onze overnachtplek

3e stop – Douro Vallei

Bekend om de port-ranken en de wijn. Je kunt daar op je blote voeten zelf stampen in een groot vat. Bij een wijnhuis kun je daar een audio tour doen. Leuk, we zijn daar 1 nachtje geweest bij de prachtige Quinta en gaan dan weer richting het strand.
Reistijd vanaf plek ervoor: 2,5 uur

Onze overnachtplek

4e stop – Ericeira

Heerlijk surfles krijgen bij de surfschool Semente bij het zandstrand. Wat een workout! Een van de beste surfspots in Europa, ook een leuk (toeristisch stadje) dus boek vooral jouw diner van te voren. Ook deMira de Aire grotten bekijken. Vergeet niet de Belangas grottentour en natuurlijk Obidos te bezoeken.
Reistijd vanaf plek ervoor: 3,5 uur

Onze overnachtplek

5e stop – Lissabon & Sintra

Natuurlijk kan een bezoekje aan Lissabon niet ontbreken. Deze keer wilden we niet in Lissabon zelf overnachten, maar in Sintra, met een sprookjesachtig kasteel. Zie je het bovenaan de berg staan? Aanrader! Met de trein zit je met 40 minuten in het hart van Lissabon.
Reistijd vanaf plek ervoor: 0,5 uur

Onze overnachtplek

6e stop – Algarve

Een aantal dagen op in de Algarve. Veel te zien en veel te doen. Kijken bij het zuidelijkste punt van Europa, Sagres en Lagos. En natuurlijk de hele kust langs.
Reistijd vanaf plek ervoor: 3,0 uur

Onze overnachtplek