Workation: Werken én genieten tijdens stedentrip in Lissabon

Hoe super is dit! Mijn passie voor reizen & ontdekken combineren met werken. Nu remote werken en digital nomads steeds normaler worden, zag ik kansen. Lekker op workation / stedentrip Lissabon…. Ik deel graag leuke stedentrips, rondreizen en plekken met je!

Stedentrip Lissabon en remote werken

Tijdens een workation of stedentrip in Lissabon – aan de oever van de Taag – maak je kennis met de stad en de fantastische kust met mooie zandstranden. De stad is prachtig door de monumentale gebouwen, de variatie aan wijken, het ouderwetse gele trammetje en het straatleven. Lissabon heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Portugal.

Ontdek de 2 Mooiste Cowork Plekken in Lissabon

Als je op stedenstrip bent en je werkt, ga je dus op een workation. Om goed te kunnen werken en mensen te ontmoeten, raad ik deze plekken aan:

  • ZenCoworking Lisboa: Rustige locatie in Baixa district. Voorzien van ultrasnel internet en geluidsdichte privéruimtes. Website: www.zencoworkinglisboa.com
  • LX Factory: Inspirerende locatie in voormalige textielfabriek. Bruisende gemeenschap van creatieve geesten. Website: www.lxfactory.com

Ontdek de magie van co-working in Lissabon en werk in deze unieke en inspirerende ruimtes!

10 sightseeing tips voor stedentrip Lissabon

1. Belem

Belem is een van de mooiste, oudste en gezelligste wijken van Lissabon. Aanraders zijn: Het klooster van Jeronimos, de Torro de Belem en het Museu National dos Coches.

2. Oude gele tram, lijn 28

Via startpunt Praça Martim Moniz 39, ga je met deze tram op een leuke manier door de stad heen en ook de steile heuvels op.

3. Bairro Alto

Deze hoger gelegen wijk heeft veel leuke smalle straatjes met veel oude huizen en kruidenierszaakjes en staat bekend als hét uitgaansgebied van Lissabon met oneindig veel cafés en restaurantjes. Deze wijk werd door een hevige brand in 1988 voor een groot deel verwoest, maar is inmiddels in ere hersteld. Aanraders zijn: De 16de eeuwse kerk Sao Roque en museu Igreja do Carmo (de wijken Carmo en Chiado liggen hiernaast)

booking migusti travel

4. Castelo de Sao Jorge

Dit kasteel heeft een waanzinnig uitzicht vanaf het terras en heeft prachtige kantelen. Het populaire historische kasteel ligt in het hoger gelegen gedeelte. De Moorse vestiging – van oorsprong was het een Romeins kasteel – was de woning van belangrijke koningen van Portugal. Met name het indrukwekkende uitzicht vanaf het terras en de prachtige kantelen zijn zeker een bezoekje waard.

5. Bairro Chiado

Deze chiquere wijk van Lissabon met prachtige panden, luxe winkels en traditionele cafés.

6. Fietstour

Met deze fietstocht – van bijvoorbeeld baja bikes – is geweldig om zo snel de stad eigen te maken en het verhaal van Lissabon te leren kennen. De altijd goed gemutste en vriendelijke tourgidsen weten veel over de stad en zitten vol met originele tips.

7. Stranden

De mooie kust is niet heel dichtbij, maar prachtig om te bezoeken voor een escape uit de stad.

8. Pasteis de Belém

Deze kleine, handgemaakte bladerdeegbakjes met een soort gele room zijn de lokale lekkerij in Lissabon. Het originele recept is in handen van de bakkerij in Belém. Behalve zoete pasteitjes kun je natuurlijk ook hartige bladerdeeghapjes proberen met een verschillende vullingen.

9. Dagtrip maken naar Sintra

Bezoek een aantal indrukwekkende kastelen en paleizen kunt bezoeken, zoals het mysterieuze Quinta da Regaleira. Sintra is sprookjesachtig mooi en je bent er rustig een hele dag zoet met het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden. Als je de tickets van te voren koopt, scheelt dat!

10. Rondslenteren in Alfama

Een oude volkswijk die is gebouwd tegen een heuvel en volledig bestaat uit smalle, doodlopende straatjes en gezellige pleinen.

 

Overnachten tijdens workation / stedentrip Lissabon

Wij zoeken altijd via booking.com om een leuke B&B te vinden. Hieronder kun je alvast zoeken. In het centrum zijn er veel betaalbare locaties. Wij zaten in Jupiter hotel met heerlijk ontbijt en een zwembad op de rooftop!

Praktische informatie over Portugal

  • Reistijd: U kunt eigenlijk het hele jaar door goed naar Portugal reizen. Toch is de periode tussen mei en oktober het meest geschikt en populair.
  • Transport: Goede metro, bussen en trammetjes in de stad. En autosnelwegen zijn goed onderhouden.
  • Grenscontrole: Geen visum nodig, maar wel een paspoort of ID kaart die nog 3 maanden geldig is
  • Veiligheid: Het is een veilig land, maar ook in de stad en vooral in de metrostations zijn er zakkenrollers.
  • Geld: Het is niet duur in portugal (rond nederlandse prijzen) en je kunt gewoon betalen met de Euro. Veel pinplekken en contactloos betalen.
  • Medisch: Smeer goed in met de zon, muggenspul is een aanrader, maar valt mee
  • Eten: De meeste portugezen ontbijten met koffie en een snack. Het diner is pas laat, vanaf 20.30 uur wordt het druk in de restaurantjes en barretjes. Er wordt vaak begonnen met kaas, olijven en brood (tegen betaling). Verse vis en vlees is populair als gerecht, maar ook voor vegetariërs is er voldoende keus. Het is niet verplicht om fooi te geven, maar het wordt wel op prijs gesteld.